כל ספר או חוברת לימודים ועשייה עוברת הליך של הפקה והדפסה. כיום הדפסת חוברות נעשית בצורה דיגיטלית אם זה דרך תוכנה המותקנת לשם כך בתוך המדפסת לשם בדיקות של מסמכים מאוחזרים במדפסת או דרך חיבור המדפסת אם בצורה רשתית למחשב או בצורה מקומית עם כבל תקשורת מקומי כמו usb, ניתן להדפיס כיום גם בשיטות מוצפנות בכדי למנוע פעולות זדוניות, בעבר כשרצינו להדפיס עבודות גדולות עשינו זאת במכוני דפוס גדולים, העלות של ההדפסות היו מאוד גבוהות יחסית להיום שאנו יכולים להציב בביתנו מכשיר מאוד קומפקטי שיעשה את אותה עבודה שעשו אז במכוני הדפוס.
חברות המייצרות מדפסות
כיום עם הליך של גלובליזציה בשוק הטכנולוגי גם בתחום החברות שמייצרות מדפסות יש גלובליזציה, כדי להוזיל עלויות של פיתוח אם זה בתוכנות של המדפסות או בהוזלת החומרה של המדפסות וגם כדי להוזיל את הליך יצור טונרים למדפסת שנהיה תחום פרוץ להרבה יצרנים. למשל ידוע על הסכם שיצרנית המדפסות HP קנתה את חטיבת המדפסות של סמסונג כדי להוזיל את עלויות הפיתוח ורצונה של החברה להתמקד בעתיד במחשבים ותוכנות. ישנם חברות נוספות שמייצרות מדפסות כגון ברדר, וקנון שבעבר הייתה מייצרת עבור HP את המכשירים, ישנם גם שיתופים בין חברת קוניקה היפנית ובין קיוסרה היפנית בפיתוח מוצרים משותפים.
טונרים להדפסת חוברות
יש הרבה שיתופי פעולה ביצור של המדפסות בעולם אם זה בחומרה שלהן שאחת מייצרת עבור השנייה מכשירים מסוימים ודומים רק עם לוגו שונה, ישנן חברות שאפילו אינן מייצרות אלה רק שמות את הלוגו שלהן לדוגמא חברת פנטום הסינית שמשווקת מדפסות וטונרים למדפסת רק עם הלוגו שלה והמכשירים והחומרים המתכלים שלה כמו טונרים למדפסת הן של חברות כגון קנון, קיוסרה, ברדר וכיוצא בזה.
טונרים למדפסת נחלקים בדרך כלל לשלש דרגות של איכויות ,דרגת הטונרים למדפסות המקוריים, טונרים למדפסות תואמים, טונרים למדפסת ממוחזרים, גם בטונרים למדפסת התואמים וגם בממוחזרים למיניהם רצוי שלא להשתמש במדפסות הביתיות בעיקר משום שאת החיסכון שנשיג במחיר נפסיד באיכות ההדפסה, כן נגרום נזק לעתים בלתי הפיך למדפסת עד להרס של רכיבים אלקטרונים וחשמליים כגון ספקי מתח ולוחות ראשיים למדפסות, לכל מדפסת יש את הטונר המותאם לה אם זה בצורתו הפיזית או דרך קידוד אלקטרוני שלו בעזרת רכיב הנקרא בפני אנשים מקצועיים צ'יפ שלא נותן למכשיר לעבוד במידה שהוא אינו תואם למדפסת.